Историја на претстави

 • „Драги уметници“

  Леонид Зорин/Роберт Андерсон, 2023 година

 • „Јосифа и нејзините Јосифи“ - 2023 година

  Живко Павлов, 2023 година

 • СВЕТСКИ ДЕН НА ТЕАТАРОТ(„Клучот“)

  Калин Илиев, 2023 година

 • „Ѕвончето на Дедо Мраз“

  Војмил Рабадан, 2022 година

 • „Женски работи“

  Жан Клод Дино, 2022 година

 • „Измамници“

  Звонимир Бајсиќ, 2022 година

 • „Гласови“

  Љубомир Морев, 2022 година

 • „Дедо Мраз и Кралицата Злоба“

  2021 година

 • „Розата и Венецот“

  Џон Присли, 2021 година

 • „Смачканите Петунии“

  Тенеси Вилијамс, 2021 година

 • „Доживувањата на Томчо Палчо“

  Јержи Заборовски, 2019 година

 • „Поетични суштества“

  A. П. Чехов, 2019 г

 • „Ние“

  Весна Огненовиќ и Будимир Нешиќ, 2019 г

 • „Малиот Принц“

  Антоан де Сент Егзипери, 2019 г

 • „Мирјана и тие околу неа“

  Ивор Мартиниќ, 2018 г

 • „Снегулката Сања и Злобниците“

  Петко Костовски, 2017 г

 • „Императорот и архиктетот на Асирија“

  Фернандо Арабал, 2017 г

 • „Островот на скриеното богатство“

  Анжел Вагенштајн, 2017 г

 • „Џон и Џо“

  Агота Кристов, 2017 г

 • „Поздрави некого“

  Весна Огненовиќ и Будимир Нешиќ,, 2016 г

 • „Брзина на мракот“

  Стојан Стив Тешиќ, 2015 г

 • „Кактуси и ружи“

  2013 г

 • „Приказна за вилите и вилениците“

  Жаклина Ангелеска, 2014 г

 • „Принцезата Ветрушка“

  во адаптација на Театар „Чекори“, 2014 г

 • „Новогодишна бајка“

  Жаклина Ангелеска, 2013 г, 2015 г

 • „Завеси“

  Глорија Гонзалес, 2013 г

 • „Џуџето и седумте Снежани“

  адаптација на текст од Александар Поповиќ, 2013 г

 • „Сонот на смешниот човек“

  Ф. М. Достоевски, 2013 г

 • „Сосетки“

  Жаклина Ангелеска-Костадиновски, 2013 г

 • „Чувари на планетата земја“

  во адаптација на Театар „Чекори“, 2013 г

 • „Крадци на времето“

  адаптација на текстови од Лев Устинов и Љубиша Ѓокиќ, 2012 г

 • „Мирјана и тие околу неа“

  Ивор Мартиниќ, 2012 г

 • „Ние“

  Виктор Лану, 2012 г

 • „Нова сезона“

  адаптација на текст од Вељко Радовиќ, 2011 г

 • „Лизелота и месец мај“

  Жолт Пожгаи, 2010 г

 • „Мостот“

  Лоран ван Валтер, 2009 г

 • „Сликата“

  Ежен Јонеско, 2009 г

 • „Импровизација во Алма - Камелеонот на овчарот“ -

  Ежен Јонеско, 2009 г

 • „Пајтонот“

  Артур Адамов, 2008 г

 • „Скица за театар“

  Семјуел Бекет, 2008 г

 • „Годо дојде“

  Миодраг Булатовиќ, 2007 г

 • „Власт“

  Бранислав Њушиќ, 2006 г

 • „Кралот умира“

  Ежен Јонеско, 2005 г

 • „Џон и Џо“

  Агота Кристоф, 2004 г

 • „Уште еднаш за Моцарт и Салиери“

  Маргарит Минков, 2004 г

 • „Гала претстава“

  Антон Павлович Чехов, Данил Хармс и Иљф Петров, 2004 г

 • „Ах таа безмилосна уметност“

  Роберт Андерсон и Леонид Зорин, 2003 г

 • „Гласови“

  Љубомир Морев, 2003 г

 • „Чехов“

  Антон Павлович Чехов, 2003 г

 • „СИТЕ КОИ ПАЃААТ“

  Семјуел Бекет, 2003 г

 • „ГУЛИВЕР МЕЃУ КУКЛИТЕ“

  Леос Пачил, 2003 г

 • „Островот на скриеното богаство“

  Анжел Вагенштајн, 2002 г

 • „Ескуриал“

  Мишел Тегелдерот, 2002 г

 • „Теагеритројатрија“

  Данил Хармс, 2002 г

 • „Епителиома“

  Рене Амур, 2002 г

 • „Кај кого е пиштолот“

  Габор Горѓеи, 2001 г

 • „Островот“

  Атол Фигарт, 2000 г

 • „Измамници“

  Звонимир Бајсиќ, 1999

 • „Фрагменти“

  Мјуриел Шизгал, 1998 г

 • „Среќен настан“

  Славомир Мрожек, 1997 г

 • „Коски 48“

  Миливоје Мајсторовиќ, 1995 г

 • „Измамници“

  Звонимир Бајсиќ, 1995 г

 • „Необична жена“

  Нина Садур, 1995 г

 • „Гуливер меѓу куклите“

  Леос Пачил,, 1995 г

 • „Аве, чехонте“

  Антон Павлович Чехов, 1994 г

 • „Ешко таралешко и итрата лисица“

  Гернет и Груевич, 1993 г

 • „Пиф, паф, пуф“

  А. Рајчев и Н. Стојчева, 1993 г

 • „Провинциски анегдоти“

  Александар Вампилов, 1992 г

 • „Животот на човекот“

  Леонид Андреев, 1991 г

 • „Сите кои паѓаат“

  Семјуел Бекет, 1990 г

 • „Бидерман и потпалувачите“

  Макс Фриш, 1989 г

 • „Гуливер меѓу куклите“

  Леос Пачил,, 1990 г

 • „Крокодил“

  Достоевски, 1988 г

 • „Шамокло и Августина“

  Мирослав Настасиевиќ, 1988 г

 • „Ноќ на боговите“

  Миро Гавран, 1987 г

 • „Сина роза за принцезата“

  Христина Бренкова, 1987 г

 • „Радио октомври“

  Владимир Мајаковски 1986 г

 • „Елисавета Бам“

  Данил Хармс, 1986 г

 • „Генерација без милост“ -

  Волфгант Борхерт, 1986 г

 • „Saccus lacrimalis“ -

  Богдан Андриевски, 1985 г

 • „Предавство“

  Вилијам Шекспир, 1984 г

 • „Црвената река“

  Пјер Лавил, 1983 г

 • „ОД ОНАА СТРАНА НА КОСТЕНИТЕ“

  Жан Мишел Риб, 1982

 • „Маузер - Хамлет - Машина“

  Хајнер Милер, 1981 г

 • „Гуливер меѓу куклите“

  Леос Пачил, 1981 г

 • „Смртта на Лунин“

  Едвард Радзински, 1980 г

 • „Малиот принц“

  Антоан де Сент Егзипери, 1980 г

 • „Од онаа страна на костените“

  Жан Мишел Риб, 1979 г

 • „Хамлет“

  Жил Лафорг, 1978 г

 • „Тага“

  Максим Горки, 1978 г

 • „Поздрави некого“

  Весна Огненовиќ и Будимир Нешиќ, 1978 г

 • „Кутриот мој Марат“

  Алексеј Арбузов, 1978 г

 • „Антигона“

  Доминик Смоле, 1978 г

 • „Крајот на играта"

  Семјуел Бекет, 1977 г

 • „Рибецал или сцени од Дон Жуан“

  Оскар Владислав де Љубич Милош, 1976 г

 • „На главниот пат“

  Антон Павлович Чехов, 1976 г

 • „Смртта на Цезар“

  Волтер, 1975 г

 • „Ах, добога мистер дринк, смирете се!“

  Владимир Предиќ, 1974 г

 • „Кир јања“

  Јован Стериа Поповиќ, 1974 г