„Пајтонот“ - 2008 година

Станува збор за претставата „Пајтонот“ од Артур Адамов, француски писател со руско потекло. Со тоа во „Чекори“ за прв пат се појавува уште еден автор кој спаѓа меѓу автторите од повоена Франција (Бекет, Јонеско и др.) кои тектонски го поместија движењето на светскиот театар, и поставија нови правила покажувајќи ја темната, апсурдната страна на животот.
Во „Пајтонот“ учествуваат:
Жана – Наташа Цветановска
Анет – Елена Ристевска
Клотилда – Ивона Игнатоска
Пајтонџија – Дамир Бошњак
Ноќен Чувар – Петко Костовски
Санитарец – Коста Виранов
Медицинска Сестра – Ивона Игнатоска
Судски Лекар – Дејан Реџовски
 
Превод, Режија и Костимографија: Боре Ангеловски
 
Суфлер-Инспициент: Коста Виранов
 
Избор на Музика и Ефекти: Ѓорѓи Поп-Ѓорѓиев, Мартин Лазаревски
 
Сценографско решение: Мартин Лазаревски
 
Светло-Мајстор: Ѓорѓи Поп-Ѓорѓиев
 
Ликовна Изработка на плакат: Валентино Манев
 
Тон-Мајстор: Драган Тодоровски

Театар „Чекори“ постои 48 години и со својата долгогодишна дејност има реализирано низа престстави, во самостојна продукција, но и со поддршка на Општината Гази Баба, Градот Скопје и Министерството за култура на Република Македонија..

Контакт

© 2022 Театар Чекори.  Сите права задржани