„Императорот и Архитектот на Асирија“ - 2017 година

Текст: Фернандо Арабал
Играат: Виктор Петрески – Императорот, Петко Костовски – Архитектот
 
Инспициенти:(Суфлер – Маја Ѓурчевска), (Реквизит, Светло и тон – Кирил Наумоски)
 
Режија: Петко Костовски

Театар „Чекори“ постои 48 години и со својата долгогодишна дејност има реализирано низа престстави, во самостојна продукција, но и со поддршка на Општината Гази Баба, Градот Скопје и Министерството за култура на Република Македонија..

Контакт

© 2022 Театар Чекори.  Сите права задржани