„Островот на скриеното богатство“ - 2017 година

Играат: Сара Мирческа – Раскажувачка Александар Ивановски -Дон Луис Гарсија – Гонзалес, Сања Балшиќевска – Панчо, Виктор Китановски – Шеик Абдулах Шекир Ибн – Фараби, Стефан Хаџи-Ефтимов – Едноокиот, Ангела Ампова – Фелиција, Моника Ландова – Аоколуамеорло, Јована Јовева – Господин Смит, Маркуција

Племето Бадонгамауро: Тамара Стојановска, Милица Димитриевска, Никола Димевски

Режија: Петко Костовски

Театар „Чекори“ постои 48 години и со својата долгогодишна дејност има реализирано низа престстави, во самостојна продукција, но и со поддршка на Општината Гази Баба, Градот Скопје и Министерството за култура на Република Македонија..

Контакт

© 2022 Театар Чекори.  Сите права задржани