„Малиот Принц“ - 2019 година

Антоан де Сент Егзипери, 2019 година
Играат: Иван Николовски, Марија Младеновска, Богдан Баџуков, Мила Јорданова, Теодора Глигоријадис, Магдалена Мушонова, Глорија Ќосева, Тамара Илиева, Георгина Алексовска, Нина Тошевска
 
Техника: Никола Димевски
 
Режија: Маја Ѓурчевска

Театар „Чекори“ постои 48 години и со својата долгогодишна дејност има реализирано низа престстави, во самостојна продукција, но и со поддршка на Општината Гази Баба, Градот Скопје и Министерството за култура на Република Македонија..

Контакт

© 2022 Театар Чекори.  Сите права задржани