„Ние“ - 2019 година

 по адаптација на текст од Весна Огненовиќ и Будимир Нешиќ
Во претставата играат: Александар Ивановски, Моника Ландова, Тамара Стојановска, Никола Димевски, Стефан Хаџи-Ефтимов, Милица Димитриевска, Јована Јовева и Ангела Наумовска
 
Режија: Петко Костовски
 
Декор: Миро Грчев
 
Видео: Илија Јовановски
 
Фотографија: Кристијан Теодоров

Театар „Чекори“ постои 48 години и со својата долгогодишна дејност има реализирано низа престстави, во самостојна продукција, но и со поддршка на Општината Гази Баба, Градот Скопје и Министерството за култура на Република Македонија..

Контакт

© 2022 Театар Чекори.  Сите права задржани